Výživa dětí

I tato výživa má svá kritéria, která se musí rozlišovat. Jedno z prvních je věk dítěte. Samozřejmě ne vše co je dobré pro dítě ve věku 10let, je vhodné pro dítě ve 3letech. Proto je důležité věnovat se stravě již od útlého věku našich ratolestí.

Například se stává, že dítě nikdy neochutnalo přírodní kuřecí plátek, neboť zná jen smažené rybí prsty; nejí brambory nebo rýži, protože zná jen hranolky; odmítá tmavý chléb, protože zná jen bílý rohlík. Taková to jednostranná a málo pestrá strava může vést i k poškození zdraví dítěte. Například podávání smažených hranolků dětem 1x týdně zvyšuje o 27% riziko rakoviny prsu. Ve studii Harvard Medical School, které vedla k tomuto závěru, bylo ohodnoceno 30 druhů podobných jídel, které jedly děti ve věku 3-5let. Tyto informace byly zveřejněny jako varování rodičům v novinách v USA v roce 2005. Myslím, že by si podobné zprávy založené na důkazech nikoli na dojmech, zasloužily pozornost i u nás.

Nejste si jisti, zda vaše děti jedí zdravě? Nevite, jak předcházet obezitě a dalším zdravotním potížím u dětí? Chcete se poradit o tom, co můžete udělat pro správný vývoj a růst vašich dětí?

S podobnými otázkami se můžete obrátit na Ambulanci nutriční terapie - Strava pro Vás.   

S čím Vám můžeme pomoci:

Výživa při nadváze a obezitě dětí (zpracováváme také individuální redukční plány pro děti)

Výživa dětí dle věku racionální - zdravé stravování dětí (kojenci, batolata, předškolní věk, mladší školní věk, starší školní věk a další)

Výživa dětí při nemocech (diabetes mellitus, celiakie, crohnova choroba, reflux, onemocnění ledvin i  žaludku, prader- willy syndrom, alergie na mléčnou bílkovinu popř. jiné potravinové alergie, překyselení žaludku nebo organismu aj.)

Výživa při nemocech běžných (průjem, zácpa, chřipka, angína, spála, spalničky)

Výživa sportujících dětí